POLITIE KIEST VOOR DE YAMAHA TRACER 700

Persbericht overgenomen van  Yamaha Motors Europe op 28-09-2017.

Na zorgvuldige overwegingen heeft de politie besloten om voor de wijksurveillance gebruik te gaan maken van de uiterst wendbare Yamaha Tracer 700, opgebouwd door ModiForce. De eerste motorfietsen zullen naar verwachting eind 2017 worden geleverd.

De opdracht werd gegund nadat alle inschrijvingen zorgvuldig door politiemedewerkers op tal van facetten werden getest. Het betrof hier onder andere zaken van ARBO-technische aard, maar ook prijs, techniek en ergonomie speelden hierbij een belangrijke rol. Voor het uitgebreide testprogramma werden naast ervaren gebruikers ook beginnende motorrijders van de politie uitgenodigd. Eén van de belangrijkste overwegingen was hierbij, dat de voor de wijksurveillance nieuw te selecteren motorfiets geschikt moest zijn voor politiemensen van uiteenlopende lengte, lichaamsgewicht en rijervaring.

De Yamaha Tracer 700 is een uiterst veelzijdige motorfiets die geliefd is vanwege het indrukwekkende lineaire koppelverloop en het daarmee sportieve maar tevens beheersbare motorkarakter, het lage zwaartepunt, het compacte chassis, het drooggewicht van slechts 164 kilogram (en daarmee de lichtste in zijn klasse) en het economische brandstofverbruik. Bovendien leent het slanke en compacte ruggengraatframe zich bij uitstek voor gebruik tijdens wijksurveillance, waar wendbaarheid van groot belang is.

De Yamaha motorfietsen zullen door het in Leusden gevestigde ModiForce voor hun specifieke taak worden aangepast. De gunning betekent continuering van een goede samenwerking tussen Yamaha en ModiForce, want het bedrijf is al langer verantwoordelijk voor de aanpassing van de Yamaha FJ1300 motorfietsen die in gebruik zijn bij de Koninklijke Marechaussee. In het geval van de Yamaha Tracer 700 betekent aanpassing door ModiForce de montage van alle politie toebehoren, waaronder speciaal door ModiForce ontwikkelde stuurschakelaars voor bediening van de waarschuwingsverlichting, sirene en stopborden voor optimaal en veilig bedieningsgemak. ModiForce draagt naast het aanbrengen van de striping ook zorg voor de inbouw van alle benodigde communicatieapparatuur.

“Voor Yamaha betekent het winnen van de aanbesteding een belangrijke bevestiging van de kwaliteit van haar producten met de bijbehorende service”, laat projectleider bij Yamaha Motor Europe, branche Nederland Mang Yuan weten. “De nu al alom geprezen Yamaha Tracer 700, die nog maar net 1 jaar op de markt is, zal vanaf eind 2017 ook in de politie-uitvoering een vertrouwd straatbeeld gaan vormen.”

De overeenkomst tussen politie en Yamaha Motor Europe, branche Nederland, werd eerder deze maand bekrachtigd. Namens het Politiedienstencentrum werd de handtekening gezet door directeur dhr. G. Th. den Uyl, voor Yamaha Motor Europe, branche Nederland, tekende Country Manager dhr. A.J. van Geenhuizen. Binnen de contracttermijn van maximaal zeven jaar zullen er in totaal meer dan 500 Yamaha Tracer 700 motorfietsen worden geleverd.