Striping: geef je merk meer kleur!

Blog

Striping: geef je merk meer kleur!

Je kent het vast wel: de blauwe strepen op een wit handhaving voertuig. Voeg er wat rood aan toe en je hebt een politieauto. Of het nou gaat om een specifieke vorm, verpakking of kleur; er zijn meerdere manieren om je merk iconisch te maken. Zo ook met striping. Striping geeft je merk kleur en karakter. Hoe je tot een ontwerp komt en wat de mogelijkheden zijn, daarover vertellen John Alderliesten en Jeroen Godthelp je meer.

Van idee tot ontwerp

John Alderliesten, projectmanager modificatie, is verantwoordelijk voor het klantcontact binnen het striping team van ModiForce. “Ik bespreek de ideeën met de klant en maak deze inzichtelijk met afbeeldingen. Daarna bespreek ik de mogelijkheden, haalbaarheid, grootte, kleur, het type folie en alle andere aspecten die erbij komen kijken.” Wanneer het ontwerp is bepaald, volgt een schets. ModiForce werkt hiervoor samen met grafisch ontwerpers die het idee tot een mooi ontwerp kunnen uitwerken.

Van ontwerp tot product

Hierna zijn folie montage specialisten Jeroen Godthelp en collega’s aan zet. “Aan de hand van het ontwerp bepaal ik of het in delen verwerkt moet worden of dat ik het in één geheel kan plakken. Ook kijk ik naar welke folie we gaan gebruiken, de verwerkbaarheid daarvan, de kwaliteit en de temperatuur voor optimale aanvangshechting. Zo moet je binnen plakken, omdat er buiten geen optimale hechting is.” Nadat Jeroen een inschatting heeft gemaakt van de uren, gaat hij samen met zijn team aan de slag. Het plakken is een nauwkeurig klusje. “De folie moet alle lijnen netjes volgen en zelfs de kleinste details moeten goed zijn. Als je bij een achterbak de klep opent, zijn de randen aan de binnenkant bedekt. Dat ziet er mooier uit. We slaan geen enkele voeg over!”

Striping: geef je merk meer kleur!

“We zijn kritisch, weten waar we op moeten letten en leveren geen half werk. Wij sturen je veilig op pad en letten op de nazorg.”

Plakken of spuiten

De mogelijkheden voor modificatie zijn eindeloos. Of je beter kunt wrappen of spuiten, is afhankelijk van de klus en het doel van de auto. Jeroen: “Het wrappen van een auto met folie heeft veel voordelen. Zo bescherm je de lak en vormt het een pantser tegen beschadigingen. Bovendien is het makkelijker, want als je de folie eraf haalt, heb je de originele kleur van de auto weer terug. Ook ben je met wrappen flexibeler. Voor promo’s beplakken we soms een aantal auto’s en halen we het er aan het eind van de week weer vanaf, dat is met spuiten een grotere klus.”

Service

Bij alles wat ModiForce doet, staat service centraal, vertelt John. “We zijn kritisch, weten waar we op moeten letten en leveren geen half werk. Wij sturen je veilig op pad en letten op de nazorg. Zo hebben we speciale wasvoorschriften ontwikkeld. Na het afronden van een klus hangt er een kaartje in je auto met alle regels voor hoe je je auto moet wassen, waar je op moet letten en alle andere voorschriften die je moet naleven. En heb je toch een keer een beschadiging? Dan is dat geen probleem. Wij hebben korte lijnen, schakelen snel en nemen het werk voor je uit handen.”

Alles in huis

Wat ModiForce onderscheidt van concurrenten? Meedenken met de klant over de mogelijkheden, het ontwerp en het tijdsframe waarin iets haalbaar is. John: “We zijn eerlijk en direct. Kan het niet, dan doen we het niet. Al komt dit bijna nooit voor.” Bij ModiForce zijn ze niet gewend om nee te zeggen en zoeken ze constant naar manieren om het onmogelijke toch mogelijk te maken. “Als wij het niet kunnen, hebben we wel partners aan wie wij taken kunnen uitbesteden” aldus John. Wat het grootste verschil maakt, is dat je alles op één plek kan laten doen. Inbouwen, ombouwen, modificeren en bestickeren. “We hebben expertise in huis. Je kan alles op één plek laten doen, waardoor we snel en flexibel zijn en de hoogste kwaliteit in de markt hebben. Er is genoeg concurrentie, maar er zijn er maar een paar die het echt goed kunnen en daar horen wij bij.”

Jan Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil je eens met een van onze experts sparren? Dat kan!

Onze accountmanager Jan Schouten gaat graag met je in gesprek. Als je onderstaand contactformulier voor ons invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel!

Leadgeneratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jan Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85