Headerbeeld Blog veiligheid (1)

Blog

Veiligheid voorop: van ontwerp tot aflevering

Naleven van relevante wet- en regelgeving is het minimum. Proactief stappen zetten om ervoor te zorgen dat elk geleverd voertuig veilig is voor gebruik: dat is onze hoogste prioriteit. De werkwijze van ModiForce is zodanig ontworpen dat zowel de veiligheid van onze medewerkers als de betrouwbaarheid van de voertuigen vooropstaan.

Simon La Roi, teamleider operations en preventiemedewerker, zet zich dagelijks in om onze processen elke dag een beetje veiliger te maken.

Stap 1: Bewustwording

Het bevorderen van een veiligheidsbewuste cultuur is een continu proces dat begint met zorgvuldige planning en bewust handelen. Dit omvat het analyseren van veiligheidsrisico’s, het organiseren van trainingen en het up-to-date houden van onze PBM’s (Persoonlijke beschermingsmiddelen) en machines. Door onze medewerkers uit te rusten met de laatste kennis en inzichten, waarborgen we niet alleen hun veiligheid maar ook die van onze klanten en hun projecten.

Stap 2: Training en voorlichting

Kennis is macht, vooral als het gaat om veiligheid. Onze investering in kennisdeling, via regelmatige trainingssessies over uiteenlopende onderwerpen, zorgt voor een versterking hiervan. Dit varieert van het veilig omgaan met materialen die allergische reacties kunnen veroorzaken tot machineveiligheid en het correcte gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en apparatuur. Deze inzet strekt zich ook uit naar onze klanten, door hen te betrekken bij relevante trainingen en voorlichtingen, over bijvoorbeeld fysieke belasting en houding, wat de veiligheid en betrouwbaarheid van hun projecten ten goede komt.

Striping: geef je merk meer kleur!

“De veiligheid van onze projecten en mensen staat centraal in alles wat we doen. Dit commitment aan veiligheid vertaalt zich naar een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid voor onze klanten.”

Stap 3: Persoonlijke verantwoordelijkheid

Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid. Dit betekent het dragen van de juiste PBM’s, het volgen van veiligheidsprocedures, en het bewust zijn van hoe werkzaamheden op een veilige manier uitgevoerd kunnen worden. Het is essentieel dat elke collega, partner en klant zich bewust is van zijn of haar rol in het handhaven van veiligheid, van het correct gebruik van gereedschappen tot het naleven van veiligheidsprotocollen.

Stap 4: Samenwerken

De samenwerking met onze klanten is gebaseerd op vertrouwen en transparantie. We begrijpen dat veiligheid en kwaliteit elkaar versterken en dit is zichtbaar in elk project dat we ondernemen. Door veilige werkprocessen te volgen en de juiste beschermingsmiddelen te gebruiken, garanderen we kwalitatieve resultaten terwijl we de veiligheid voor iedereen waarborgen.

Resultaat: veilige voertuigen

De veiligheid van onze projecten en mensen staat centraal in alles wat we doen. Dit commitment aan veiligheid vertaalt zich naar een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid voor onze klanten. Het is een belofte die we bij elk project waarmaken, een belofte van een veilig, betrouwbaar voertuig dat voldoet aan de hoogste standaarden.

Jan Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil je eens met een van onze experts sparren? Dat kan!

Onze accountmanager Jan Schouten gaat graag met je in gesprek. Als je onderstaand contactformulier voor ons invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel!

Leadgeneratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jan Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85