De vogelverschrikker van Schiphol

Klantcase Schiphol

De vogelverschrikker van Schiphol:
Samenwerking tussen ModiForce en Schiphol

Schiphol, een van de drukste luchthavens ter wereld, vereist constante bewaking en controle om de veiligheid van het luchtverkeer te waarborgen. Boris Helfensteijn, bird controller op Schiphol, is verantwoordelijk voor het controleren van start- en landingsbanen en het verjagen van vogels van het landingsterrein. Met ruim 8,5 jaar ervaring, speelt Boris een belangrijke rol in de operaties van de luchthaven.

Magnifieke ombouwer

In de zoektocht naar een geschikt voertuig, vond Schiphol een waardevolle samenwerkingspartner in ModiForce. Als toonaangevend bedrijf in het ombouwen en aanpassen van auto’s, was ModiForce de perfecte keuze om de visie van Schiphol met behulp van Boris handen en voeten te geven.

Nieuwe voertuigen

Als bird controller op Schiphol rijdt Boris continu rond over een eigen deelgebied, dat een groot oppervlakte beslaat. Om zijn werk goed uit te voeren, was er behoefte aan nieuwe voertuigen. Boris: “Onze vorige voertuigen hadden al aanzienlijk veel kilometers op de teller staan, aangezien ze gemiddeld 100.000 km per jaar afleggen. Door dit intensieve gebruik waren ze toe aan vervanging.”

Waardevolle samenwerking

De samenwerking tussen Boris namens Schiphol en ModiForce heeft al geleid tot twee succesvolle series van bird controller-voertuigen. De meest recente serie, de Ford Ranger Raptor, is een resultaat om trots op te zijn. Er waren specifieke vereisten voor het voertuig, zoals:

• Een dubbele cabine voor alle benodigde apparatuur en gereedschappen;
• Genoeg power voor 7 radiosystemen, een tablet, schijnwerpers en bird-scare systeem;
• Geschikt voor verschillende soorten terreinen zoals gras, modder en sneeuw;
• En voldoende kracht om vliegtuigen te kunnen volgen.

De Ford Ranger Raptor voldeed aan al deze eisen en bleek de ideale keuze te zijn. “Het voertuig is groot, mooi en hoog. Ideaal voor ons werk op verschillende terreinen en snel en krachtig genoeg om vliegtuigen achterna te kunnen rijden.”

“ModiForce heeft zich echt verdiept in mijn behoeften. Ze toonden hun expertise door de auto volledig af te stemmen op onze wensen en werkzaamheden.”

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Boris is tevreden met het eindresultaat. Als bird controller brengt hij lange dagen door in het voertuig, en de ingebouwde middelen vergemakkelijken zijn werk aanzienlijk. “ModiForce heeft zich echt verdiept in mijn behoeften”, benadrukt Boris. “Ze begrijpen wat ik nodig heb om mijn werk goed uit te voeren. Het voertuig en de ingebouwde apparatuur werken goed, en mocht er toch een probleem optreden dan komen ze langs om het op te lossen.”

Meedenkend en begripvol

De samenwerking tussen Boris en het team van ModiForce verliep uitstekend. Boris vertelt: “Aldo, mijn contactpersoon bij ModiForce, begreep mijn visie en als hij er niet uitkwam, nodigde hij me uit om langs te komen. Ze dachten echt met me mee, zowel Aldo als de monteurs. We konden lezen en schrijven met elkaar, geen enkele moeite was te veel.”

Perfecte aansluiting

Met de nieuwe Ford Ranger Raptor, volledig op maat gemaakt door ModiForce, zijn de vogelwachters van Schiphol klaar om hun taken op Schiphol uit te voeren. Samen hebben Schiphol, via Boris, en ModiForce een voertuig gecreëerd dat perfect aansluit op de unieke eisen van het werk als vogelverschrikker van Schiphol.

De vogelverschrikker van Schiphol

De ideale mobiele werkplek

“ModiForce toonde hun expertise door de auto volledig af te stemmen op onze wensen en werkzaamheden.” Het voertuig is uitgerust met zeven radiosystemen, een speciale kluis voor veiligheidsdoeleinden, groene laser voor het verjagen van vogels, een stopcontact voor een tablet, zes schijnwerpers voor optimale zichtbaarheid ‘s nachts, en zelfs een innovatief bird-scare systeem dat ontworpen is om vogels effectief af te schrikken zonder verdrongen te worden door het geluid van het vliegverkeer. “Ik zit gemiddeld 8 uur per dag in de auto, het is als het ware mijn werkplek en kantoor. Het is essentieel dat ik gedurende de hele dag comfortabel en efficiënt kan werken. Gelukkig is het voertuig én de apparatuur die ModiForce heeft geïnstalleerd echt fantastisch.”

“Het voertuig én de apparatuur die ModiForce heeft geïnstalleerd is echt fantastisch.”

blauwe_balk_mobiel

De ideale mobiele werkplek

“ModiForce toonde hun expertise door de auto volledig af te stemmen op onze wensen en werkzaamheden.” Het voertuig is uitgerust met zeven radiosystemen, een speciale kluis voor veiligheidsdoeleinden, groene laser voor het verjagen van vogels, een stopcontact voor een tablet, zes schijnwerpers voor optimale zichtbaarheid ‘s nachts, en zelfs een innovatief schreeuwend vogelverschrikkersysteem dat ontworpen is om vogels effectief af te schrikken zonder verdrongen te worden door het geluid van het vliegverkeer. “Ik zit gemiddeld 8 uur per dag in de auto, het is als het ware mijn werkplek en kantoor. Het is essentieel dat ik gedurende de hele dag comfortabel en efficiënt kan werken. Gelukkig is het voertuig én de apparatuur die ModiForce heeft geïnstalleerd echt fantastisch.”

Jan_Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85

Benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Onze accountmanager Jan Schouten gaat graag met je in gesprek. Als je onderstaand contactformulier voor ons invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel!

Leadgeneratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jan_Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06 -132 543 85