Klantcase a-point en ModiForce

Klantcase a-point

Een voertuig op maat:
De synergie tussen a-point en ModiForce

Interview met Johan van Eijk, Sr Accountmanager van a-point

Een nee verkopen is niet meer nodig! De samenwerking tussen autodealer en modificatie specialist ModiForce heeft al meerdere keren zijn waarde bewezen. Dankzij het partnerschap met ModiForce kan a-point nu aan alle technische en constructieve vraagstukken van de klant voldoen.  
 
Johan is senior accountmanager bij a-point, een dealer organisatie van Pon Leusden met een bewerkingsgebied van groot Amsterdam, Hoofddorp en de Flevopolder. De merken die ze voeren zijn Volkswagen, Volkswagen bedrijfswagens, Audi, Seat en Skoda. 

Het startte met een offerte

De eerste samenwerking startte met een offerteaanvraag. A-point werkte samen met vijf verschillende partijen, met elk een andere discipline zoals in- en ombouw of bestickering. Dat coördineerde a-point zelf, “Het was een hele dagtaak om met al deze partijen te schakelen!” Daarom vroegen zij bij een opdracht van Schiphol voor de verandering een offerte aan bij ModiForce en van daaruit startte ze met een pilot. “Dat zal een Volkswagen Golf of Caddy geweest zijn. Het werk dat ze leverden was in ieder geval goed!” En zo startte de samenwerking tussen dealer en modificatiespecialist. 

Hoe werkt de samenwerking tussen ModiForce en a-point? 

“Bij Schiphol werkt ook een Johan. En Johan is verantwoordelijk voor het verzamelen van de vraag naar voertuigen op Schiphol, zoals voor vogelverjaging of het sneeuwvrij maken van de landingsbaan.” Johan legt uit dat ze regelmatig bespreken welke voertuigen Schiphol nodig heeft en welke functionaliteiten deze moeten hebben. “Dat Johan dezelfde naam heeft als ik maakt dat contact een stuk makkelijker,” zegt Johan met een knipoog.  

In opdracht van Schiphol maken zowel Johan namens a-point als ModiForce een offerte. De een voor het voertuig, de ander voor de modificaties. De voertuigen komen binnen in Leusden en gaan eerst naar ModiForce voor de aanpassingen. “Het gaat vaak om zware uitrusting, zoals communicatie met de verkeerstoren en veiligheidsmaatregelen. ModiForce heeft het modificatieproces meer dan voortreffelijk opgepakt de afgelopen jaren. Hun technische kennis in ongeëvenaard.” 

Daarna gaan de voertuigen naar de dealer, waar ze een 0-beurt krijgen voordat ze worden afgeleverd bij de klant. Johan zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt gecontroleerd: “Of de wielen goed vastzitten, laatste software-updates, of lampen werken, etc.” 

“ModiForce heeft het modificatieproces meer dan voortreffelijk opgepakt de afgelopen jaren. Hun technische kennis in ongeëvenaard.”

Het grootste voordeel; efficiëntie 

Vroeger had a-point zelf veel kennis in huis op het gebied van inbouw. Specifieke en complexe behoeften werden uitbesteed aan verschillende partijen. Dit betekende dat er veel verschillende schakels in het proces waren. Dankzij het partnership is dit teruggebracht naar één schakel, waarbij ModiForce de gehele modificatie van een voertuig voor zijn rekening neemt. Zo is het proces een stuk efficiënter. 

Johan is onder de indruk van de professionaliteit en productiecapaciteit van ModiForce. “Ze hebben de technische kennis en de wil om hoogwaardige producten af te leveren,” deelt Johan. Het gaat niet alleen om de functionaliteit, maar ook om de esthetische aspecten. “Je kunt een kabelboom door de auto sjorren óf je kunt het mooi aanleggen zodat het niet in de weg zit bij dagelijks gebruik. Het voertuig is mooi afgewerkt en de materialen zijn van uitstekende kwaliteit,” voegt hij toe.  

De synergie tussen a-point en ModiForce

Investeren in betrouwbare partners

Als er één boodschap is die Johan van Eijk graag aan andere autodealers zou willen meegeven, dan is het wel deze: “Investeer in persoonlijke relaties met je klant om hun behoeftes te achterhalen, wees eerlijk en open in de communicatie. Én werk samen met betrouwbare partners zoals ModiForce. Alleen op die manier kunnen we de klant het beste helpen.” 

blauwe_balk_mobiel

Investeren in betrouwbare partners

Als er één boodschap is die Johan van Eijk graag aan andere autodealers zou willen meegeven, dan is het wel deze: “Investeer in persoonlijke relaties met je klant om hun behoeftes te achterhalen, wees eerlijk en open in de communicatie. Én werk samen met betrouwbare partners zoals ModiForce. Alleen op die manier kunnen we de klant het beste helpen.” 

Jan_Schouten

Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85

Benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Onze accountmanager Jan Schouten gaat graag met je in gesprek. Als je onderstaand contactformulier voor ons invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel!

Leadgeneratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jan_Schouten

Jan Schouten
Accountmanager
06 -132 543 85