headerbeeld_Dennis_Lindeboom

Verhalen van onze collega’s

De man van het geluid:
Geert-Jan van ’t Hof

Gelukkig getrouwd, trotse eigenaar van een labrador en een heel belangrijke man binnen de muren van ModiForce: we hebben het over Geert-Jan van ’t Hof. Inmiddels werkt hij al meer dan dertien jaar bij ModiForce, waar de geluidshal zijn domein is. Nog altijd doet hij zijn werk met veel plezier. Wij spraken hem over zijn functie.

Van Honac naar ModiForce

Geert-Jan hoort wel een beetje bij de inboedel van ModiForce. Hij heeft het bedrijf namelijk meegemaakt vanaf de start. Voorheen werkte hij bij Honac, het bedrijf wat later ModiForce is geworden. “Tegenwoordig werk ik als eindcontroleur. In de praktijk betekent dit dat ik vooral word betrokken bij de afronding van de producten die wij opleveren. Ik controleer dan of alles aan wensen, eisen en wet- en regelgeving voldoet.”

Technisch werk

Zijn handen vies maken, daar is Geert-Jan niet vies van. Technisch werk met voertuigen is hem dan ook op het lijf geschreven. “Voor mijn werk moet je heel precies zijn. Je hebt immers de eindcontrole voordat we iets opleveren aan de klant. Zo controleer ik of het voertuig volgens klantwensen is opgebouwd. Hiervoor gebruik ik een productiedossier dat aangeeft wat er allemaal aan het voertuig is aangepast. Daarbij moet je denken aan de onderdelen, de apparaten die geplaatst zijn en eventueel ook folie.”

Het werk van Geert-Jan moet niet onderschat worden. “Ik ben als eindcontroleur verantwoordelijk voor het correct functioneren van datgene wat is ingebouwd en opgebouwd.” Een verantwoordelijke functie dus!

Verantwoordelijkheid

En dat hij een verantwoordelijke functie heeft, is voor hem wel erg belangrijk. Hij is betrokken, trots en wil elke keer het beste uit zichzelf én de projecten halen. Waarom hij dit zo ervaart? Daar zegt hij het volgende over: “Als voertuigen die wij leveren, zoals noodhulp, in een noodsituatie hun werk niet fatsoenlijk uit kunnen voeren omdat wij ons werk niet goed doen. Dan voel ik me daar ontzettend verantwoordelijk voor.” Iedere auto is immers uniek en verdient aandacht, tot in de details.

Geluid testen

Ben je bij ModiForce, dan is de kans groot dat je Geert-Jan treft bij zijn geliefde geluidshal. “Bij voertuigen met sirenes, zoals politievoertuigen, is een geluidsmeting een terugkomend onderdeel van mijn werk. Met een specifieke meetmethode controleer ik dan of er wordt voldaan aan het aantal decibel voor de geluidssterkte.” Dit is belangrijk, omdat een voertuig met sirenes aan zeer specifieke wet- en regelgeving moet voldoen. “Als we een serie met meerdere voertuigen hebben, wordt van ieder voertuig specifiek het geluid gecontroleerd. Dit leg ik vast in een geluidsrapport per gemeten voertuig.”

placeholder_video_anwb

“Het maakt mij trots als ik deze voertuigen later in het wild zie. Zo van: die hebben wij gebouwd.”

Samen

De geluidshal is zijn domein, maar hij doet het zeker niet alleen. Geert-Jan zorgt ervoor dat er een gezonde wisselwerking is binnen het team. Of het nou gaat om overleggen, het verbeteren van processen of maken van checklists. Iedereen uit het team krijgt hij wel te spreken. Van de klanteigenaar tot aan de werkvoorbereider of de ontwikkelspecialist. “We doen het samen, dat is het belangrijkste.”

Trots

Wanneer je Geert-Jan vraagt wat hij zo leuk vindt aan zijn werk, verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. “Het maakt mij trots als ik deze voertuigen later in het wild zie. Zo van: die hebben wij gebouwd.” Voertuigen foutloos aanleveren aan de eindklant en waardering krijgen voor zijn geleverde werk geeft Geert-Jan dan ook een heel voldaan gevoel.