Verhalen van onze collega’s
Henry Beernink: ook na aflevering tot uw dienst
Servicegericht
Henry Beernink is 62 jaar, getrouwd en heeft een zoon van 28 jaar. Hij woont in Wijthmen en rijdt dus elke dag een uur op en neer naar zijn werk. Op de vraag of hij van zijn werk houdt antwoordt hij instemmend; “Je moet je werk wel erg leuk vinden, wil je elke dag zo ver rijden!” In zijn vrije tijd gaat hij fietsen of motorrijden, hij sleutelt ook graag aan zijn motor. “Ik blijf verbonden met de techniek, ook al sta ik niet meer op de werkplaats.”
Het dienen van de klant is een belangrijk uitgangspunt voor Henry. “Ik ben graag in contact met mensen en ik ben van nature servicegericht. Daarom zorg ik graag dat een voertuig snel weer beschikbaar is.”
Snel weer op pad met het voertuig
Om mensen (letterlijk) weer op weg te helpen stuurt Henry drie servicemonteurs aan. “Leuke jongens met wie ik graag samenwerk. Nergens te beroerd voor, ze stellen net als ik het belang van de klant voorop.”
Dat blijkt ook uit een telefoongesprek dat tussendoor kwam. Eén van de monteurs stond in Zeeland, maar er kwam een melding binnen uit Valkenswaard. Deze klus staat niet op de planning van de monteur, maar ligt wel op de route. “Hij rijdt gewoon even langs, daar houd ik van!”
Door de ervaring die Henry heeft opgebouwd in zijn loopbaan kan hij telefonisch al veel oplossen. Onlangs kreeg hij drie meldingen van hetzelfde probleem, een tweetoon die niet werkte bij drie nieuwe snelle interventie voertuigen van de politie. “Ik wist dat deze tweetoon het alleen deed als het linker portier gesloten is, en de auto in drive staat. Maar als je het geluid wilt testen, dan doe je dat natuurlijk met het linkerportier open en als de auto in de parkeerstand staat op de parkeerplaats!”
Welke vragen krijgen jullie zoal binnen?
“Ik krijg vragen van al onze klanten, politie, veiligheidsregio’s, ambulancediensten en Schiphol. Denk aan communicatiemiddelen die niet werken, lampen die uitvallen of een tweetoon die geen geluid meer geeft.”
Meldingen krijgen een bepaalde prioriteit. Als de letter ‘P’ in een stopbord van de politie niet werkt, heeft dat minder prioriteit dan communicatie met de luchtverkeersleiding in een voertuig van Schiphol. Dat tweede voertuig is dan namelijk niet inzetbaar. “Prio 1 meldingen worden binnen 24 uur verholpen.”
Vorige week kreeg Henry een melding binnen van een bus van de forensische dienst. Deze heeft een grote mast met bovenop een lamp en camera, en wordt o.a. gebruikt bij ongevallen. “De mast klapte niet meer volledig in, gelukkig konden we het op locatie oplossen!”
Wat is jullie aanpak?
Als Henry het probleem niet per telefoon kan oplossen, dan zijn er drie servicemonteurs die het hele land door gaan. “Deze jongens hebben al een tijd bij ons op de vloer gewerkt voordat ze bij de afdeling service terecht komen. Ze hebben meer nodig dan alleen technische competenties, ze moeten ook echt oplossingsgericht zijn.”
99% van alle meldingen lost ModiForce op locatie op, alle benodigde materialen zitten in de bus van de monteurs. Henry maakt een planning waarin ze zo efficiënt mogelijk ingezet worden. De klant hoeft niet naar een garage te rijden. “Zonde van de tijd en inzet van mensen. Wij komen op locatie en lossen de storing op.”
Meestal gaat het om een defect onderdeel, een tweetoon die het begeven heeft bijvoorbeeld. Maar in het zeldzame geval dat het voertuig niet op locatie kan worden gerepareerd, dan ontkom je niet aan een reis naar Leusden. Dit kan zijn omdat de reparatie teveel tijd kost, of omdat de werkplek niet veilig is voor de monteurs.
De beste technische service; op locatie
Met Henry Beernink heb je altijd een expert aan de lijn, hij blijft toegewijd problemen oplossen. Zijn ervaring en inzet, samen met zijn team van servicemonteurs zorgen ervoor dat klanten snel weer hun werk kunnen doen!