De creatieve engineer Daniel Ariëns

Verhalen van onze collega’s

Humor, openheid en wederzijds respect maken een goede teamleider

Simon La Roi, een man met benzine in het bloed en een passie voor auto’s. Hij is een echte familie-man, avonturier en teamspeler. Als teamleider operations en preventiemedewerker zet hij zich dagelijks in om operationele uitdagingen het hoofd te bieden en om zijn team te ondersteunen.

Van passie naar professie

Simon, 35 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn, is niet alleen een enthousiast motorrijder en autofanaat. Met drie kinderen, een hond en een passie voor motorrijden, weet hij wat het is om met beide benen in het leven te staan. Zijn achtergrond in bedrijfsmanagement motorvoertuigen en ervaring bij diverse automerken zoals Opel en Skoda hebben hem gevormd tot de leider die hij vandaag is. Bij ModiForce heeft hij zijn plek gevonden. “Het mooiste aan mijn werk is dat geen dag hetzelfde is. Elke uitdaging is een kans om iets nieuws te leren, om te groeien.”

Teamleider Operations

Als teamleider operations is Simon de schakel die zorgt voor de soepele uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Hij staat aan het roer van een divers team, bestaande uit modificatiemonteurs, foliemonteurs, magazijnmedewerkers en servicemonteurs. “Mijn takenpakket is veelomvattend en heel divers. Ik zorg ervoor dat de werkvoorbereiding voor elk teamlid duidelijk is en dat zij over de benodigde middelen en gereedschappen beschikken.” Dit houdt in dat hij toezicht houdt op de projectplanning, de kwaliteit van het werk bewaakt en zorg draagt voor de veiligheid op de werkvloer.

Buiten de gebaande paden

Wat Simon het meest waardeert aan zijn werk is de kans om buiten de gebaande paden te treden. “Bij ModiForce is het niet alleen maar routine. Hier ben je niet beperkt tot standaardoplossingen. We krijgen de vrijheid om te innoveren, om echt op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten te bedenken. Dat proces, van een idee naar een tastbaar product, is wat mijn werk zo gaaf maakt.”

De creatieve engineer Daniel Ariëns

“Bij ModiForce krijg je de vrijheid om te innoveren, om echt op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten te bedenken.”

Een team dat samen groeit

Voor Simon gaat het niet alleen om de projecten, maar ook om de mensen. “Mijn rol is het ondersteunen en motiveren van mijn team. Zorgen dat ze niet alleen hun werk kunnen doen, maar zich ook gewaardeerd voelen en plezier hebben. Ik geloof sterk in het ondersteunen van mijn collega’s, niet alleen in hun professionele ontwikkeling, maar ook op persoonlijk vlak.” Deze benadering creëert een werkomgeving waar humor, openheid en wederzijds respect centraal staan. “Zorgen dat ze hun werk kunnen doen, dat alles duidelijk is, en dat we samen de doelen bereiken, daar ga ik voor. Iedereen wil succesvol zijn, en ik kan daarbij helpen. Dat is het mooiste aan mijn baan.”

Veiligheid voorop

Als preventiemedewerker neemt Simon zijn extra rol serieus. “Veiligheid op de werkvloer is essentieel. Veilig werken is meer dan een checklist afvinken; het is een mentaliteit, een cultuur die we samen creëren.” Hij is actief betrokken bij het analyseren van potentiële veiligheidsrisico’s, bedenken van oplossingen en uitvoeren van veiligheidschecks. Elke maandag loopt hij een basisronde op elke afdeling. En elk kwartaal een uitgebreide ronde. “Ik probeer andere collega’s wel te betrekken bij de veiligheidsrondes. Zo hou ik ze en betrokken en verkrijg ik andere inzichten. Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen aan het einde van de dag gezond en wel naar huis gaat.”

Uitnodiging tot uitdaging

Voor toekomstige collega’s heeft Simon een duidelijk advies: “Als je houdt van techniek, uitdagingen en een sterke teamgeest, dan is ModiForce jouw plek.” Hij benadrukt dat ModiForce meer biedt dan alleen een baan. “Het is een kans om te werken aan projecten die je nergens anders vindt, binnen een bedrijf dat echt om zijn mensen geeft.”