headerbeeld_Dennis_Lindeboom

Verhalen van onze collega’s

In gesprek met John Alderliesten

Als kind wist hij het al zeker: Ik wil met auto’s werken! Van je hobby je werk maken heeft hij dan ook letterlijk genomen. Als volwassene heeft hij zijn droom weten waar te maken binnen de muren van ModiForce. We hebben het over projectmanager John Alderliesten. Zijn rol binnen ModiForce? Daar vertelt hij je vol trots over.

Vader, buitenmens en autogek

Met zijn vrouw en 3 kinderen woont John in Nijkerk. Als hij niet thuis of op het werk is, dan besteedt hij zijn vrije tijd graag in de buitenlucht. Klussen, auto’s of werken in de tuin zijn favoriet. “Ik ben een echte buitenmens. Heerlijk in de frisse lucht bezig zijn en je hoofd leegmaken.” Maar ook met voetbal kan je hem blij maken. Hij speelt al jaren als keeper in de 4de klasse. Wat voetballen zo leuk maakt? “Het samen met elkaar iets voor elkaar krijgen.”

Op slag verkocht

Na het afronden van zijn studie commerciële economie op het HBO, stapt hij direct de autowereld in. “Alles draait om auto’s bij mij: bijhouden, dingen willen weten en de ontwikkelingen volgen. Ik heb altijd met auto’s gewerkt. Of het nou bijbaantjes in een garage waren of in de commerciële binnendienst bij een distributeur van auto accessoires.” Toen John bij zijn voormalige werkgever geen doorgroei kansen meer zag, belandde hij bij ModiForce. “Toen ik bij ModiForce solliciteerde, wist ik nog niks over het bedrijf. Ik zag de vacature, vond het een mooi bedrijf die gave dingen doet en mooie maatwerk oplossingen biedt. In combinatie met het functiepakket en met name de auto’s, was ik op slag verkocht.”

Projectmanagement

John zijn takenpakket is veelzijdig. “Je doet van alles wat, de begeleiding van begin tot einde, inclusief facturatie, ontwerp, service en klantcontact. Ik ben de interne klanteigenaar die het hele traject begeleidt.” Ook voor de toekomst heeft John nog genoeg ambitie. “Er zijn volop groeimogelijkheden in mijn functie. Ik wil graag senioriteit bereiken in verschillende opzichten. Het leukste vind ik om samen met de inkoper of engineers te kijken naar nieuwe kansen en productontwikkeling. Klanten hebben steeds meer uitdagende aanvragen en je wil daaraan kunnen voldoen. Je kan niet stil blijven staan. Om bij te blijven met aanbestedingen, moeten we samen met leveranciers sparren over mogelijkheden en invullingen van klantwensen. Dat resulteert in een tevreden klant én je biedt meerwaarde aan het bedrijf.”

placeholder_video_anwb

Alles draait om auto’s bij mij: bijhouden, dingen willen weten en de ontwikkelingen volgen. Ik heb altijd met auto’s gewerkt.

Samen succesvol

Bij ModiForce is John helemaal op zijn plek. Wat het werk zo speciaal maakt, is net als bij voetbal: het samen aan iets bouwen. “Ik geloof heilig in met mensen en met elkaar werken. Ik manage misschien wel een klus, maar er zit zoveel meer achter. Werk van de ontwikkelspecialist, de engineer, monteur, folie specialist en teamleiders. Iedereen speelt een wezenlijke rol in het gehele proces. Om tot het eindresultaat te komen, moet je wel samen werken en als dat lukt dan is dat wel heel mooi. Elk klein stukje succes draagt bij aan het hele succes van het opbouwen van de auto. Een voertuig op de weg zetten door gezamenlijke inspanning, dat is wel het visitekaartje wat je hebt.”

Een team

Binnen ModiForce hangt een goede werksfeer. Collega’s kennen elkaar goed en zowel op de afdeling als binnen het bedrijf is er een goede samenwerking. “Als je veel tijd op je werk doorbrengt is dat fijn. Dingen kunnen regelen en een lolletje hebben. Iedereen kent elkaar en loopt makkelijk bij elkaar naar binnen. Ik ben regelmatig ook op de werkvloer te vinden en dat is ook wel fijn. We zijn een platte organisatie waarin iedereen elkaar weet te vinden.”

Een goede afsluiting

Wanneer John tevreden naar huis gaat? “Het werk is nooit klaar, laten we dat voorop stellen. Maar als je verschillende projecten, opdrachten of tenders managet en je hebt iets zoals een eerste auto die staat en steady is en seriematig ontwikkeld mag worden. Dat dat loopt en dat jij daar iets aan hebt kunnen bijdragen, dat geeft wel een voldaan gevoel over het werk.”