Rogier van Veen: een vastberaden engineer

Verhalen van onze collega’s

Kleine details, grote impact

Je moet op je voertuig kunnen vertrouwen. “Voor onze klanten geldt dat driedubbel: kleine details hebben grote impact!” Denk aan ProRail die met spoed een boomstam van het spoor moet verwijderen. Lukt dat niet, dan staat heel Nederland vast.  

Het opleveren van kwaliteit, daar gaat Jeroen van Veldhuizen voor. “Lijkt iets onmogelijk, dan wil ik het doen!” 

17 jaar Pon

Jeroen van Veldhuizen woont in Scherpenzeel, waar hij zijn liefde voor motorrijden combineert met een nog grotere passie voor koken. Of het nu gaat om bonbons maken bij een chocolatier of het bereiden van uitgebreide Indonesische, Spaanse of Griekse maaltijden, Jeroen vindt het allemaal fantastisch. “Er is niets beter dan een avond vol vrienden, goede gesprekken en fantastische gerechten. Koken verbindt echt.”

Al 17 jaar is Jeroen in dienst bij Pon. Hij begon bij de Pon Dealer Groep op zijn 16e als invaller. In deze functie heeft hij alle vestigingen gezien. Eerst als leerling monteur en later als diagnosetechnicus. Hij was verantwoordelijk voor het opsporen van technische storingen in voertuigen. Toen hij genoeg ervaring had opgebouwd om zichzelf expert te noemen, kwam hij bij ModiForce terecht.

“Ik was vooral bezig met onderzoek. Zelf de storing verhelpen was niet efficiënt, daar kwam iemand anders aan te pas.” Jeroen mistte het om zelf met zijn handen bezig te zijn en was blij dat hij aan de slag kon als modificatie monteur bij ModiForce.

Geen foutmarge

Bij ModiForce voelt hij zich thuis in een rol waar zijn technische vaardigheden en zijn behoefte om echt iets te creëren samenkomen. “De foutmarge is hier nihil. De impact van ons werk is gigantisch. Denk aan een politieman, die moet 100% kunnen vertrouwen op zijn voertuig. Of aan ProRail die met spoed een boomstam van het spoor moet verwijderen. Lukt dat niet, dan staat heel Nederland vast!”

Het draait niet alleen om het technische detail. “Laatst wilde een klant een koffiebekerhouder toevoegen. Daar draaien we de hand niet voor om. Het is mooi klanten in alle aspecten te kunnen helpen met de optimale werkplek.”

Rogier van Veen: een vastberaden engineer

“Lijkt iets onmogelijk, dan wil ik het doen!”

Opleiding en toekomstvisie

Zijn deelname aan een F16 pilotenopleiding is het bewijs dat Jeroen altijd streeft naar het hoogst haalbare. Als iets onmogelijk lijkt, dan wil hij dat doen. Op dit moment volgt Jeroen interne bedrijfstrainingen om nieuwe technici op te leiden. “Het is geweldig om anderen te kunnen opleiden en kennis door te geven.”

Bij ModiForce ziet Jeroen een toekomst waarin hij verder wil groeien, mogelijk als teamleider. “Het sociale aspect en het vermogen om een team te laten samenwerken, ongeacht persoonlijke omstandigheden, dat spreekt mij enorm aan.” Voor Jeroen is eten een verbindende factor, en hij past dezelfde filosofie toe in zijn werk: iedereen moet kunnen genieten van wat hij doet, en samen komen we verder. “Het sociale aspect van teamwerk is fantastisch. Samen komen we verder dan alleen.”