Rogier van Veen: een vastberaden engineer

Verhalen van onze collega’s

Rogier van Veen: een vastberaden engineer

Er is een speciale groep mensen die de ruggengraat vormt van een succesvol bedrijf – de medewerkers. Ze zijn degenen die dag in dag uit hun passie en vaardigheden inzetten om resultaten te behalen. Een van die medewerkers is Rogier van Veen, een trotse professional bij ModiForce. Met bijna 25 jaar ervaring binnen het bedrijf is hij een levend voorbeeld van toewijding en groei. Hij neemt je mee in zijn verhaal.

Het begin

Rogier van Veen, wonend in Amersfoort, is al sinds zijn 21ste levensjaar verbonden aan ModiForce. Na het behalen van zijn diploma in werktuigbouwkunde voelde hij dat de tijd rijp was om zijn vleugels uit te slaan en een baan te vinden waar hij zijn vaardigheden kon benutten. “Na het behalen van mijn diploma in werktuigbouwkunde was ik klaar met school en op zoek naar een uitdaging”, herinnert Rogier zich. Via via kreeg hij de kans om bij Honac te beginnen, het bedrijf dat later ModiForce zou worden, en sinds die dag heeft hij ModiForce nooit meer verlaten. Het was zijn eerste echte baan, en het bleek de perfecte match te zijn.

Groei en ontwikkeling

Gedurende zijn 25-jarige loopbaan heeft Rogier bijna elke functie binnen ModiForce doorlopen. Hij begon als monteur en voegde al snel de rol van servicemedewerker toe aan zijn takenpakket. Vervolgens verlegde hij zijn focus naar werkvoorbereiding voordat hij doorgroeide naar de rol van engineer. Als engineer is hij betrokken bij technische aspecten, softwareontwikkeling en tekenwerk. Rogier benadrukt dat hij engineering als de meest boeiende functie beschouwt, omdat het uitdagend en gevarieerd is. Hij houdt van de voortdurende innovaties binnen het vakgebied, wat hem een grote verscheidenheid aan werkzaamheden biedt.

Expertise die inspireert

Rogier blinkt uit in projecten waarbij klanten wel een idee hebben van de gewenste functionaliteit, maar niet weten hoe dit precies geïmplementeerd kan worden of eruit moet zien. “In de engineering kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Vooral bij projecten waarbij de klant een idee heeft van de gewenste functionaliteit, maar niet weet hoe dit eruit moet zien of geïmplementeerd kan worden. Dan ga ik op onderzoek uit en kan ik echt mijn creatieve kant laten zien. Het ontwikkelen en bedenken van producten geeft me enorme voldoening.”

Rogier van Veen: een vastberaden engineer

“We worden aangemoedigd om te experimenteren, dingen te onderzoeken en onszelf voortdurend te ontwikkelen. Dat gevoel van autonomie en groei maakt elke dag op het werk bijzonder inspirerend voor mij.”

Een passie voor complexiteit

Wat Rogier het meest aantrekt in zijn werk zijn de complexe vraagstukken. Hij gedijt op uitdagende projecten waarbij hij zijn analytische vaardigheden kan gebruiken. Het moment waarop hij het uiteindelijke product ziet, dat perfect aansluit bij de wensen van de klant en tevredenheid binnen het team teweegbrengt, brengt hem enorme voldoening. “Het is geweldig om een oplossing te vinden die aan de eisen van de klant voldoet en tegelijkertijd de tevredenheid van het team vergroot. Wanneer het eindresultaat precies is wat de klant voor ogen had en we er trots op kunnen zijn, dan ben ik helemaal blij.”

Op zijn plek

Bij ModiForce voelt hij zich helemaal op zijn plek. “Ik kan me geen betere plek voorstellen om te werken. Ik vind het heerlijk om met techniek bezig te zijn en bij ModiForce krijg ik alle ruimte om mijn passie te volgen. Wat mijn werk extra leuk maakt, is dat we veel vrijheid hebben in hoe we onze taken uitvoeren. We worden aangemoedigd om te experimenteren, dingen te onderzoeken en onszelf voortdurend te ontwikkelen. Dat gevoel van autonomie en groei maakt elke dag op het werk bijzonder inspirerend voor mij.”