headerbeeld_Dennis_Lindeboom

Verhalen van onze collega’s

Service in zijn bloed: Eugène Klaarhamer

Ooit woonde Eugène in Leusden en reed hij regelmatig langs Pon. Dan vroeg hij zich af hoe het zou zijn om daar te werken. Op zijn 55e kan hij het antwoord geven: het is fantastisch. In november 2022 begon Eugène op de afdeling bedrijfsbureau en service bij ModiForce. Hij vertelt over zijn eerste maanden.

Service en care 

Met zijn vrouw Petra woont Eugène op loopafstand van de binnenstad van Amersfoort. Eugène zit graag op een terrasje, reist veel en vaak naar onder andere de USA, Australië en Spanje, hij golft en gaat er graag met zijn fotocamera op uit. Ook auto’s kunnen op zijn belangstelling rekenen. Dan zit hij bij ModiForce dus absoluut op zijn plek. “De laatste 15, 16 jaar heb ik gewerkt in de food industrie. Dit is een totaal andere wereld, maar ik heb interesse in auto’s, dus hier zit ik goed. Ik kijk uit op de hal, zie de hele dag wat er gebeurt. Toen ik mijn eerste sollicitatiegesprek had, ben ik de zaterdag ervoor hierheen gereden om te kijken waar ik moest zijn. Als je al die mooie auto’s ziet, kijk je je ogen uit. Dat begint nu een beetje normaal te worden, maar als er een heel luxe auto binnen komt, dan kijk ik toch even.” 

Direct enthousiast 

Eugène heeft zijn nieuwe functie gevonden via een vacaturesite. “Ik zat op een detacheringsopdracht en mijn contract liep bijna af. Ik zocht dus naar wat nieuws. Ik weet nog goed; op pagina 19 van Indeed kwam ik deze vacature tegen.” Eugène was meteen enthousiast en is verder gaan zoeken naar meer achtergrondinformatie. “Toen werd ik behoorlijk enthousiast. Over wat ze hier doen en de technieken die ze gebruiken. Ze zijn ver vooruit in wat ze aanbieden aan klanten. Dat sprak me aan, plus dat het heel divers is.” De volgende dag belde Eugène meteen naar HR. Na een aantal gesprekken was de kogel door de kerk en startte Eugène. “Ik was heel blij, had echt een wow-gevoel. Vol enthousiasme ben ik van start gegaan. Zelfs eerder dan hoefde, maar ik vond het niet nodig om eerst mijn verlofdagen op te maken en op de bank te gaan zitten. Ik had zin om gelijk aan de slag te gaan.” 

placeholder_video_anwb

Aan het einde van de dag geven we elkaar een high five en is het weer gelukt.

Positieve stress 

Bij een nieuwe baan duurt het altijd even voordat je weet hoe de lijntjes lopen, wie wat doet en hoe de werkwijze is. Na deze hectische eerste tijd, is Eugène helemaal ingeburgerd. “Het is hier zo groot en er zijn zoveel verschillende afdelingen. In het begin kreeg ik alleen maar afkortingen te horen, ik had geen idee. Maar je moet niet bang zijn om vragen te stellen, zeker niet in het begin. Gewoon de koe bij de horens vatten en gaandeweg gaat het dan steeds beter. Ik leer ook de klanten steeds beter kennen. Er zijn de standaard aanvragen, die lopen gewoon door op de lange termijn. Maar er zijn ook ad hoc aanvragen waar je direct mee aan de slag moet. Als alles wat je moet inkopen voor modificering eenmaal binnen is, dan gaat het goed. Dan is er rust. Die dynamiek vind ik juist leuk. Het moet geen negatieve stress worden, maar om er midden in te zitten en bezig te zijn, is lekker. Aan het einde van de dag geven we elkaar een high five en is het weer gelukt.”  

 

Teamwerk 

Eugène voelt zich helemaal thuis. “We zijn echt een team. In je eentje ga je het niet redden. Je moet samen werken, maar je moet ook echt samenwerken. Soms moet je even wat langer blijven om een collega te helpen, maar dan doe je het met z’n allen. Ik vind het echt heel leuk, ga fluitend naar mijn werk. Het is ook echt een leuk bedrijf. Met sinterklaas, kerst, er wordt van alles gedaan. De hele ploeg wordt betrokken, je merkt dat je gewaardeerd wordt. Door dat soort dingen voel je je snel thuis in een organisatie. Het gevoel dat ik had bij de vacature is alleen maar bevestigd. Ik kom hier aanrijden en ga met een glimlach naar binnen en zie wel wat de dag brengt. Ik denk echt dat ik mijn plek heb gevonden.”