6 Jeroens

Blog

De top 5 trends op het gebied van voertuigmodificatie 

Wat is de grootste trend op het gebied van mobiliteit? Smart mobility – de digitalisering en automatisering van de mobiliteit. Met voertuigmodificatie kunnen wij een grote rol spelen in deze overkoepelende maatschappelijke ontwikkeling.

Dit zijn de ontwikkelingen waar wij ons voor inzetten voor onze klanten:

1. Elektrificatie

De transitie naar elektrische voertuigen is geen verrassing als trend. Toch is deze ontwikkeling nieuw voor een aantal van onze klanten. Voertuigen van eerstelijns hulpdiensten moeten te allen tijde operationeel inzetbaar zijn, gedurende één of meer diensten.
Elektrische voertuigen konden die garantie nog niet altijd geven. Nu de voertuigen zich verder ontwikkelen, gaan ook steeds meer hulpdiensten over op elektrisch rijden. Deze weg werd al eerder bewandeld door bijvoorbeeld de ANWB.

2. Strengere regelgeving rondom veiligheid

De auto-industrie verandert snel door digitalisering. Dit maakt auto’s krachtiger en slimmer, maar brengt ook nieuwe risico’s met zich mee, vooral op het gebied van cyberveiligheid. Daarom blijft ModiForce op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving die het risico op hacking en inbraak verkleinen. Systematisch de beveiliging en software-updates van auto’s regelen is cruciaal, vanaf het begin tot het einde van hun levenscyclus: dat heeft gevolgen voor het voertuigmodificatieproces.

Striping: geef je merk meer kleur!

“ModiForce levert innovatieve oplossingen aan klanten met maatschappelijke impact.”

3. Systeemintegratie

Signalering, matrixborden en een mobilofoon, alles heeft een eigen bedieningspaneel. Hoe meer functionaliteiten in een auto, hoe voller het dashboard. Daarom testen we met verschillende systeemintegratie oplossingen die beschikbaar zijn in de markt, zodat je alles kunt bedienen met één touchscreen.

In de praktijk blijkt dat er vaak de behoefte bestaat om bij acute gevallen intuïtief de signalering te activeren middels fysieke knoppen, dan is een back-up met bedienkastje met primaire functies de oplossing.

4. 3D-scanner maatwerk

Onze geavanceerde scanner met robotarm zet scans om naar 3D-tekeningen. Deze technologie maakt het mogelijk oplossingen op maat te bieden die perfect aansluiten op het voertuig. Zo hebben wij voor een serie voertuigen vier signaleringspods ontwikkeld die op de hoeken van het dak gemonteerd worden, deze volgen naadloos de contouren van het dak. Deze verlichting voldoet aan de geëiste ECE R65 regelgeving. Daarnaast verminderen ze de luchtweerstand aanzienlijk. Met als resultaat een sneller, zuiniger en efficiënter voertuig.

5. Interne signalering

Naast conventionele daksignalering gebruiken moderne voertuigen nu interne signalering, verwerkt achter de ramen rondom het voertuig. Dit ziet er niet alleen strakker uit, maar vermindert ook luchtweerstand en geluidsoverlast in het voertuig. Het resultaat? Een stiller voertuig, dat zonder impact op de actieradius, 360 graden rondom zichtbaar is wanneer men zich het door het verkeer beweegt met ingeschakelde signalering.

Jan Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil je eens met een van onze experts sparren? Dat kan!

Onze accountmanager Jan Schouten gaat graag met je in gesprek. Als je onderstaand contactformulier voor ons invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel!

Leadgeneratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jan Schouten
Jan Schouten
Accountmanager
06-132 543 85