headerbeeld_Dennis_Lindeboom

Verhalen van onze collega’s

Geboren ontwikkelingsspecialist: Dennis Lindeboom

Al toen hij een tiener was, leek een baan als automonteur of elektricien Dennis Lindeboom op het lijf geschreven. Dat kwam namelijk uit een beroepskeuzetest die de jonge Dennis op school moest maken. Nu werkt Dennis als ontwikkelingsspecialist bij ModiForce, waarin hij zijn jeugdinteresses combineert. Wat hij in deze functie doet en waarom deze baan zo mooi is? Daar vertelde hij ons alles over.

Motor rijden, vissen en gamen

Geboren en getogen in Amersfoort, getrouwd en trotse vader van twee kinderen: Dennis heeft het goed voor elkaar. Is hij niet aan het motor rijden, dan is hij wel aan het vissen. Ook van een potje gamen thuis kan Dennis enorm genieten. Doordeweeks werkt Dennis als ontwikkelingsspecialist bij ModiForce, waar hij zich de afgelopen jaren naar heeft opgewerkt. Dennis: “dit is de perfecte combinatie van mijn beroepskeuzetest van vroeger. Elektricien of automonteur, nu doe ik beide vakken.”

Van automonteur naar ontwikkelingsspecialist

Op school koos Dennis in eerste instantie voor het autovak. Hij ontwikkelde zich onder andere bij defensie, waar hij later ook als Berger en radiomonteur is gaan werken. Dat elektrische, dat lag hem wel. Na diverse functies bij meerdere bedrijven solliciteerde Dennis bij ModiForce. Met succes. Van automonteur werkte hij zichzelf eerst op naar modificatiespecialist en later naar ontwikkelingsspecialist, zijn huidige functie. Dennis: “dat ik mijn motorrijbewijs heb, is echt een winst in de functie. Zo kan ik mijn ideeën direct uittesten.”

placeholder_video_anwb

Hoe complexer de opdracht, hoe leuker ik het vind.’

Werken als ontwikkelingsspecialist

Dennis: “als ontwikkelingsspecialist bedenk ik hoe een auto gemodificeerd moet worden. Waar komen de kabels, wat is de route die kabels afleggen, waar moeten componenten geschroefd worden, waar komen de lampen, hoe steekt alles in elkaar… het is het complete plaatje.” Een project voor Dennis begint met een productiebon waarop alle informatie staat. Deze neemt hij door met een engineer, zodat ze samen kunnen bepalen wat er moet gebeuren en hoe dat moet worden aangepakt. Vanuit daar gaat Dennis bouwen.

Dat bouwen gebeurt soms direct in de om te bouwen auto, bus of motor, en soms op een houten plaat waarop Dennis alles nabootst. Dennis: “in dat geval bouw ik alles in het klein na. Ik leg alles neer en ga dan aan de slag totdat alles klopt.”

Een plek voor creativiteit

Het leukste van het werk vind Dennis toch wel de creativiteit die hij kwijt kan in zijn werk. Dennis: “alles wat ik zelf mag bedenken en verzinnen vind ik leuk. De ene keer is het een auto, dan een bus en dan weer een motor. De ene keer ben ik aan het ontwerpen en bedenken, de andere keer doe ik computerwerk of ben ik een complete werkinstructie aan het bouwen voor de mensen in de werkplaats. Dat maakt het werk veelzijdig.”

Voor complexe projecten draait Dennis zijn hand niet om. Sterker nog, hoe ingewikkelder het is, hoe leuker hij het vindt. Dennis: “Ik houd van uitdagingen. Deze baan is echt precisiewerk waarin je liever geen fouten maakt. Je moet echt heel goed nadenken voordat je iets doet. Het leukste van een uitdaging vind ik om iets te bereiken, waarvan mensen in eerste instantie zeiden dat het niet kon.”

Teamwork

Werken bij ModiForce, is werken in een team. Als een ontwerp is goedgekeurd, schakelt Dennis direct met de modificatiespecialist om het project uit te voeren. Ook schiet Dennis de monteurs in de werkplaats vaak te hulp. Dennis: “ik vind het leuk om mee te denken en de jongens te helpen. Ook hangt er een gezellige sfeer op de werkvloer. Er is ruimte voor een grapje en een lolletje. Muziekje aan en gaan.”

James Bond

De projecten waar Dennis het meest van geniet, zijn de projecten met een grote uitdaging. Dennis: “onopvallende auto’s modificeren waarin alles goed moet worden weggewerkt zodat niks gezien wordt vind ik erg leuk. De mannen die daarin rijden denken echt dat ze James Bond zijn. Een voertuig neerzetten die daarbij aansluit vind ik erg gaaf.”

Als het aan Dennis ligt, blijft hij nog lang mooie projecten doen voor ModiForce. Dennis: “bovendien is alles hier goed geregeld. We krijgen vers fruit, er is altijd soep en melk, er is een goede pensioenregeling, we hebben een leuke personeelsvereniging, we kunnen naar de fysio op de campus. Er wordt goed voor ons gezorgd.”

Benieuwd naar de verhalen van onze andere collega’s?

De komende periode komen er meer verhalen online. Houd onze website en socials dus goed in de gaten!