ModiForce bouwt elektrische motorfiets voor Politie

dit bericht is geplaatst op 6 september 2019.

De Nederlandse Politie gaat het komende jaar een breed scala aan elektrische voertuigen testen, zo is te lezen in het persbericht dat de Politie vandaag uitstuurde: “Politie start pilot emissieloze voertuigen“. Onderdeel van de pilot is een elektrische motorfiets van Zero Motorcycles. ModiForce werd gevraagd om deze motorfiets om te bouwen tot een volwaardige motor voor Politie inzet.

Samenwerking Zero Motorcycles

Bij ModiForce is ervaring met motorfietsen én met elektrische voertuigen ruimschoots aanwezig. In deze pilot voor Politie komen deze twee samen. In nauw overleg met Zero Motorcycles werd gekeken hoe alle functionaliteiten van een benzine aangedreven Politie-motor zo veilig, ergonomisch en betrouwbaar mogelijk gemonteerd kunnen worden op de Zero DSR 14.4 Black Forest. Zo werd bijvoorbeeld de bekende HMCU stuurbediening geschikt gemaakt voor deze nieuwe motor.

Uitdaging

Vergeleken met elektrische auto’s heeft de elektrische motorfiets een kleinere accucapaciteit. Naar verhouding verbruikt alle toegevoegde elektronica dus een groter deel van de beschikbare energie. Een van de uitdagingen bij het ontwerpen en bouwen van deze motor was dus ook om het stroomverbruik van alle additionele systemen tot een minimum te beperken om de actieradius van de motorfiets zo groot mogelijk te houden.

Persbericht Politie

Klik hier voor het persbericht van de Politie waarin ze toelichting geven op de volledige pilot met elektrische voertuigen zoals auto’s, fietsen en motorfietsen.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor diverse segmenten?